Feeds:
Entrades
Comentaris

Archive for Mai de 2010

Doncs això em pregunto jo…. Què he de fer per no estar d’il·legal al Japó?

Tot va començar ara fa una setmana, quan el Carles es va dedicar a comptar els dies exactes que estaré al Japó i ens varem adonar que eren 92! Si, per a molts això no deu tenir gens d’importància, però resulta que per als japonesos si, en té molta, i no pas perquè el 92 sigui un número especial… sinó perquè un estranger sense visat pot estar dins el país un màxim de 90 dies. I 92 es considera una opció no legal.

Be, doncs aquí va començar el dilema…. què faig?

El primer que vaig fer va ser anar a al consulat del Japó a Barcelona, perquè em tramitessin un visat (a poder ser, a dues setmanes vista del viatge). Una vegada allà, quan em van atendre només em varen donar les següents opcions:

1)      Canviar les dates del vol per tal de marxar un dia després i tornar un dia abans (cosa que a hores d’ara, a part de la despesa exorbitant que segurament suposaria, pot ser una mica difícil).

2)      Demanar al centre d’estudis del Japó que em tramitessin un certificat d’elegibilitat, cosa que triga més d’un mes, i llavors presentar-me jo al consulat de Barcelona amb el certificat i el passaport perquè m’expedissin el visat. Que dic jo, si he de tornar a mitja estada, ja no tinc el problema dels 92 dies, no?

3)      Arriscar-me. Clar, el fet es que pels japonesos aquesta no es una bona opció, ja que això segurament suposaria no poder tornar a entrar al Japó en els propers 5 anys.

La primera cosa que vaig pensar va ser que, com que arribo el dia 13 a les 21.00h, també em podia esperar a l’aeroport de Nagoya fins les 00.00h i així ja em contaria com que entro el dia 14 al Japó, i llavors estaria allà 91 dies… però tot i així, són més de 90 dies…

I be, doncs el que vaig fer ahir va ser contactar amb el centre d’estudis, a veure què m’aconsellaven fer. Evidentment em van dir que m’oblides d’arriscar-me i que ells no podien tramitar-me res, que el certificat d’elegibilitat el feia el govern de Nagoya, que trigava 3 mesos mínim i que era per estudiants de llarga estada (superior a l’any). Les seves opcions van ser:

1)      Seguir amb la idea de canviar el bitllet…

2)      Anar-me’n un cap de setmana a Korea, per tal de sortir i tornar a entrar al país i fer-hi dues estades inferiors a 90 dies….

Doncs, be, aquest és el punt on en trobo ara, no sé ni si marxaré el dia 12, el 13, el 14… o si me n’hauré d’anar uns dies a Seoul…. Però be, l’aventura forma part del viatge, sinó, seria avorrit!

Anuncis

Read Full Post »

Tic, tac…comença el compte enrera. Japó m’espera!

Em podreu trobar aqui!!

Read Full Post »